راهنمای شروع کسب و کار
هنگامی که شما برخی از متداولترین دلایل شروع یک کسبوکار را در نظر میگیرید از جمله داشتن یک ایده کسبوکاری منحصر به فرد، طراحی شغلی انعطافپذیر در راستای رشد فردی، حرکت به سمت استقلال مالی، سرمایهگذاری بر روی خودتان و … جای تعجب نیست که کسب وکارهای کوچک را در هرجایی ببینید. یکی از موارد بسیار مورد نیاز در مسیر کسب و کار آگاهی داشتن از مسیری است که می خواهیم طی کنیم و این مورد بدست نمی آید مگر با مطالعه و بالا بردن دانش و البته استفاده از مشاورین حرفه ای در زمینه کسب و کار است. دکتر عباس رفیعی در تمامی مراحل توسعه کسب و کاری شما با ارائه تمامی آنچه نیاز دارید همراه شماست.
اما هر کسب وکار کوچکی در موقعیت موفقیت قرار نمیگیرد. در حقیقت فقط دو سوم مشاغل به همراه اعضایشان برای حداقل دو سال زنده میمانند و حدود نیمی از این آمار نیز تا پنج سال زنده میمانند. پس هنگامی که تصمیم میگیرید شغل روزانه خود را رها کنید و صاحب کسبوکار شوید با یک چالش واقعی روبهرو خواهید شد. بنابراین در هنگام شروع کار خود، از دنبال کردن تمام مراحل لازم که میتواند پایه و اساس موفقیت شما را رقم بزند، اطمینان حاصل کنید. در این مقاله 10 مرحله که برای شروع یک کسبوکار موفق ضروری است، آورده شده است.
فهرست مطالب
Toggle10 مرحله برای شروع یک کسب و کار موفق
مرحله اول: تحقیقات انجام دهید.
به احتمال زیاد شما قبلا یک ایده کسبوکاری را تشخیص دادهاید. حال وقت آن رسیده است که ایدهتان را با چاشنی واقعیت تعدیل کنید. آیا ایده شما پتانسیل موفقیت را دارد؟ قبل از هرگونه اقدامی، شما باید از طریق فرایند اعتبارسنجی، اجرایی بودن ایده خود را بسنجید. برای اینکه یک کسبوکار کوچک موفق باشد بایستی یک مشکلی را حل کند یا نیازی را رفع کند و یا آنچه را که بازار نیاز دارد و میخواهد، ارائه دهد. چندین روش برای شناسایی نیاز وجود دارد که شامل تحقیق کردن، گروه تحقیقات متمرکز و آزمایش و خطاست.
هنگامی که به بررسی بازار میپردازید بایستی به سوالاتی پاسخ دهید. این سوالات شامل موار زیر می تواند باشد:
مرحله دوم: برای داشتن یک کسب و کار برنامهریزی کنید.
شما به یک نقشه راه نیاز دارید تا ایده کسب وکاری خود را به واقعیت تبدیل کنید. یک طرح کسبوکار، برنامه راهنمای کسبوکار شما از مرحله استارت آپی و ایجاد کسبوکار تا رشد کسبوکار است. وجود طرح کسبوکار برای همه کسبوکارهای جدید امری ضروری است. خبر خوب اینکه طرحهای کسبوکاری متفاوتی برای انواع کسب وکارهای مختلف، وجود دارد. اگر شما قصد دارید از یک سرمایهگذار یا یک موسسه مالی، حمایت مالی دریافت کنید، وجود یک طرح کسبوکاری سنتی ضروری است. به طورکلی؛ این نوع طرح کسبوکار، طولانی و کامل است و مجموعه مشترکی از بخشها در این نوع طرح تعریف شده است که به هنگام اعتبارسنجی ایده مورد توجه سرمایهگذاران و بانکها قرار میگیرد.
اگر به دنبال جذب حامی مالی نیستید، یک طرح کسبوکاری یک صفحهای نیز میتواند تصویری شفاف از آنچه که میخواهید به آن دست یابید و چگونگی برنامهریزی برای دستیابی به آن ارائه دهد. نکته قابل توجه این است که شما میتوانید برای یک کسبوکار مشغول به فعالیت نیز طرح کسبوکاری ایجاد کنید و به مرور زمان آن را بهبود بخشید. داشتن نوعی از برنامه بهتر از هیچ است.
مرحله سوم: برای امور مالی برنامهریزی کنید.
شروع یک کسبوکار کوچک به پول زیاد احتیاج ندارد، اما مقداری سرمایه اولیه و همچنین توانایی پوشش هزینههای جاری قبل از رسیدن به سوددهی ضروری است.
در یک صفحه گسترده به پیشبینی همه هزینههایی که برای شروع یک کسبوکار ضروری است بپردازید و سپس آنها را جمع بزنید که شامل: پروانه فعالیت و مجوزها، تجهیزات، هزینههای قانونی، بیمه، برندینگ، تحقیقات بازار، فهرست داراییها، علائم تجاری، رویدادهای افتتاحیه، اجاره ملک و … میباشد. همچنین میبایست برای حداقل 12 ماه کار، هزینههای اجاره، خدمات رفاهی، بازاریابی و تبلیغات، تولید، تدارکات، هزینههای مسافرتی، حقوق کارکنان، حقوق خود و … را نیز پیشبینی کنید. ترکیب همه این اعداد، سرمایه اولیه مورد نیاز شماست. روشهای متفاوتی برای تامین بودجه کسبوکارهای کوچک وجود دارد:
میتوانید با استفاده از کمترین سرمایه، کسبوکار خود را راهاندازی کنید. همچنین ممکن است متوجه شوید ترکیبی از روشهای فوق، بهترین نتیجه را برای کسبوکار شما حاصل میکند. با این وجود؛ هدف این است که گزینههای تامین بودجه خود را بررسی کنید و برنامهای برای تامین بودجه خود تنظیم کنید.
مرحله چهارم: یک ساختار کسبوکاری انتخاب کنید.
کسبوکار شما میتواند یک شرکت با مالکیت شخصی، مشارکتی، یک شرکت با مسئولیت محدود یا یک شرکت سهامی باشد. هویت قانونیای که برای کسبوکارتان انتخاب میکنید، بر نام کسبوکار شما، مسئولیت شما و نحوه پرداخت مالیات اثر میگذارد. ممکن است با گذشت زمان و با رشد و تغییر در کسبوکارتان، ساختار کسبوکار شما طی ارزیابی مجدد، تغییر کند. باتوجه به پیچیدگیهای کسبوکاری، از یک وکیل مشاوره بگیرید تا ساختار مناسبی برای کسبوکار خود انتخاب کنید.
مرحله پنجم: نام تجاری کسب و کار خود را انتخاب و ثبت کنید.
نام تجاری شما نقش مهمی در تمام ابعاد کسبوکار شما ایفا میکند، بنابراین یک نام خوب برگزینید. هنگامی که در حال بررسی گزینههای موردنظر برای نام تجاری هستید، تمام معنای احتمالی آن را در نظر بگیرید، سپس نام موردنظر خود را انتخاب کنید. پس از انتخاب نام تجاری، میبایست بررسی کنید که آیا در حال حاضر کسبوکاری با این نام وجود دارد یا خیر. و اگر وجود نداشت نام انتخاب شده را ثبت کنید. فراموش نکنید که پس از ثبت نام تجاری، دامنه سایت خود را نیز ثبت کنید.
مرحله ششم: دریافت مجوزهای مربوط به کسب و کار
وقتی که فعالیت کسبوکار شما شروع میشود، باید بدانید تشریفات اداری بخشی از روند کار است. مجموعه متنوعی از مجوزها تعریف شدهاند. نوع مجوزهای موردنیاز شما با توجه به نوع فعالیت و محل استقرار کسبوکارتان معین میشود. همچنین به عنوان صاحب یک کسبوکار باید درباره مجوزهای مرتبط با کسبوکارتان تحقیق کنید.
مرحله هفتم: سیستم حسابداری خود را تعریف کنید.
در صورت وجود سیستمهای موثر، کسبوکارها موثرتر عمل خواهند کرد. یکی از مهمترین سیستمها برای کسبوکارهای کوچک، سیستم حسابداری است. سیستم حسابداری با هدف مدیریت بودجه، تعیین نرخها و قیمتها، تشکیل پروندههای مالیاتی و … ایجاد میشود. میتوانید خودتان سیستم حسابداریتان را تنظیم کنید یا یک حسابدار استخدام کنید.
مرحله هشتم: موقعیت مکانی کسب و کارتان را مشخص کنید.
مشخص کردن موقعیت مکانی تجارتتان بر عملکرد کسبوکار شما اثر میگذارد، خواه یک دفتر کاری در خانه خود داشته باشید، یا یک فضای اداری مشترک یا خصوصی. شما باید درباره موقعیت مکانی، تجهیزات و کلیت فرایند راهاندازی کسبوکارتان فکر کنید و مطمئن شوید محل کسبوکار شما برای نوع فعالیتی که انجام میدهید مناسب است. همچنین میبایست درباره خرید یا اجاره فضای تجاری خود فکر کنید.
مرحله نهم: تیم خود را آماده کنید.
اگر میخواهید کارمندانی استخدام کنید، اکنون زمان شروع این فرایند است. از طراحی و تعریف صحیح موقعیتهای کاری و مسئولیتهای شغلی برای هر موقعیت کاری اطمینان حاصل کنید. اگر به جای استخدام، برونسپاری فعالیتها به افراد مستقل مورد توجه شماست، میبایست با کمک یک وکیل، توافقنامه مناسب تنظیم کنید. در نهایت اگر میخواهید کسبوکار تکنفره راهاندازی کنید، ممکن است به کارکنان و فریلنسرها نیاز نداشته باشید، اما باید بدانید به تیم پشتیبانی نیاز دارید. این تیم میتواند از یک منتور، مربی کسبوکار، یا حتی اعضای خانواده شما تشکیل شده باشد و در جاده پر پیچ و خم کسبوکارتان، به شما مشاوره، انگیزه و اطمینان بدهند.
مرحله دهم: به تبلیغ کسب و کارتان بپردازید.
پس از راهاندازی کسبوکارتان باید به جذب مشتری بپردازید. این کار را میتوانید با نوشتن پیشنهادات فروش منحصربهفرد و ایجاد یک برنامه بازاریابی شروع کنید. سپس تا آنجایی که میتوانید ایدههای بازاریابی کسبوکارهای کوچک را بررسی کنید تا بتوانید به شیوهای موثر کسبوکارتان را ارتقا دهید.
میتوان گفت پس از به انجام رساندن مراحل گفته شده، اساسیترین پایههای کسبوکاری را پوشش دادهاید. به خاطر داشته باشید موفقیت یک شبه اتفاق نمیافتد. از طرحی که ایجاد کردهاید استفاده کنید تا به طور مداوم روی کسبوکار خود کار کنید و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
حتما در مسیر کسب و کار خودتان از یک مشاور کمک بگیرید حتی اگر توانایی و دانش لازم برای این موضوع را دارید. استفاده از مشاور افق های بالاتری از کسب و کار را به رویتان باز می کند و نگاه شما به فضای اقتصاد را شفاف تر می کند از این رو می توانید از تمامی خدمات مجموعه دکتر رفیعی به نفع خود استفاده کنید تا با اطمینان بیشتری قدم بردارید.