ایدههای ثروتساز
ایدههای ثروت ساز، ایدهها و راهکارهای خلاقانهای هستند که میتوان از آنها برای ایجاد منابع پایدار مالی و حتی علمی بهره برد. با پیگیری این ایدهها، رسیدن به اهداف و آرزوها تبدیل به سادهترین کار جهان خواهد شد و انسان میتواند با کوچکترین تلاش به بزرگترین نتایج ممکن دست پیدا کند. یک ایده ثروتساز خوب، منجر به اخذ تصمیمات منطقی و هوشمندانه در افراد میشود. همین موضوع ارزش ثروت ایجاد شده توسط این اشخاص را تعیین میکند. برخی از افراد بدون داشتن دانش و تجربه در زمینه ای که می خواهند کار کنند صرفا با داشتن ایده وارد فضای اقتصاد می شوند که متاسفانه اکثر این افراد شکست می خورند، برای اطمینان از حرکت خود در تمامی مسیرهای خلق ثروت بهتر است بصورت مستمر از نظرات کارشناسان و مشاوران بهره ببرید. مجموعه دکتر عباس رفیعی در مسر خلق ثروت و تحقق بخشی به ایده های شما همراه شماست.
فهرست مطالب
Toggleایدههای ثروتساز چه ویژگیهایی دارند؟
ایدههایی که منجر به تولید ثروت و منابع مالی دائمی و بیپایان میشود، معمولا دارای چهار ویژگی مشترک هستند. اگر ایدههای شما دارای این ویژگیها هستند، با خیال راحت برای پیادهسازی آنها برنامهریزی کنید؛ چرا که قرار است تمامی رویاهایتان را به حقیقت تبدیل کنند. این ویژگیها عبارتاند از:
1. نیاز طیف وسیعتری از جامعه را برآورده میکنند.
معمولا ایدههای ثروتساز نیاز بخش بزرگی از جامعه را برآورده میکنند. پیادهسازی این ایدهها مشکل افراد بسیاری را برطرف میکنند و باعث میشوند افراد بیشتری برای رفع نیاز یا حل مشکلشان به خرید ایدهی شما روی بیاورند. به این ترتیب، بدون تلاش زیاد، ثروت به سمت شما روانه خواهد شد.
۲. خلاقانه هستند.
خلاقیت یکی از ویژگیهای این نوع از ایدههاست. با طرح راهکارهای خلاقانه، میتوان بر مشکلات حل نشدنی غلبه کرد. در بسیاری از مواقع راهکار دائمی و مناسبی برای رفع برخی از نیازها در دسترس نیست. خلاقیت کمک میکند تا این نیازها به روش جدیدی برطرف شوند. همین موضوع سیل ثروت را به سوی شما جاری خواهد کرد.
۳. میزان اثرگذاری بیشتری دارند.
از دیگر ویژگیهای یک ایده ثروتساز، میزان اثرگذاری بیشتر آن نسبت به سایر روشهاست. معمولا چنین راهکارهایی بهطور آنی نیاز افراد را مرتفع میکنند و میتوانند اثر خود را در طولانیمدت حفظ کنند. به همین جهت نسبت به سایر روشها از طرفداران بیشتری برخورداند و ثروت بیشتری را جذب میکنند.
۴. قابلیت اجرایی دارند.
مهمترین ویژگی یک اندیشهی ثروتساز، داشتن قابلیت اجرا شدن است. افکاری که قابل پیادهسازی نیستند همیشه در حد یک رویا باقی میمانند و مسلما نمیتوان از آنها توقع تولید پول و ثروت داشت. پس پیش از ایدهپردازی بررسی کنید که آیا فکر شما از قابلیت اجرایی برخوردار است یا خیر.
مهمترین نکته در مورد یک ایدهی ثروتساز چیست؟
مهمترین نکته در مورد ثروتساز شدن ایده این است که یک ایده با اجرای درست موفق میشود. حالا گاهی این ایده، آنقدر ساده است که اصلا فکرش را هم نمیکنیم که بتواند ثروتساز باشد، اما فردی میآید و این ایده را ثروتساز میکند. بیایید با یک مثال ساده شروع کنیم؛ اگر دقت کنیم در محل زندگی همهی ما سوپر مارکتهای متعددی وجود دارد که همه سوپر مارکت هستند، اما یکی از آنها از بقیه شلوغتر و پرفروشتر است! چرا؟ مگر ایدهی همه این سوپر مارکتها یکسان نیست؟ همگی آنها میخواهند نیاز اهل محل را به لوازم مصرفی منزل تامین کنند، اما یکی از این سوپر مارکتها از دیگران موفقتر است. به این خاطر که ایده به خودی خود اهمیتی ندارد و مهم درست اجرا کردن آن است.
مثلا سوپر مارکت پرفروشتر محصولات را زیباتر در قفسهها چیده است، با برخورد گرمتری با مشتریان رفتار میکند و فروشگاه مرتبتری دارد و همین موضوعهای ساده باعث شده است بیشتر فروش کند و پولسازتر باشد. پس بهتر است به جای تمرکز زیاد روی ایده، به اجرای آن فکر کنیم. بیایید مثال دیگری را بررسی کنیم، شما به دنبال کلاس زبان مناسبی برای ثبت نام میگردید، در این بین موسسات بسیار زیادی وجود دارند، چند موسسه را انتخاب میکنید و با آنها تماس میگیرید. در این تماس تلفنی، موسسات ویژگیهای دورههای آموزشی و اساتید خود را معرفی میکنند و شما تصمیم میگیرید کدامیک را انتخاب کنید. وقتی به موسسه میروید میبینید بسیاری دیگر نیز به همان دلایل شما این موسسه زبان را انتخاب کردهاند و این موسسه توانسته است نسبت به سایر رقیبان موفقتر و به عبارتی ثروتسازتر عمل کند.
خوب حالا دقیقا متوجه میشویم که ثروتساز بودن یک تفکر، چندان هم به خود ایده ربطی ندارد. مثلا ایده موسسه زبان یا ایده سوپر مارکت، ایدههای ثروتساز و غیرمعمولی به نظر نمیآیند، اما میتوانند برای برخی افراد ایدهای ثروتساز باشند و برای برخی دیگر خیر.
چطور یک ایدهی ثروتساز مخصوص به خودمان پیدا کنیم؟
پس همانطور که گفتیم ایده ثروتساز به واسطه ایدهاش ثروتساز نشده است؛ بلکه اجرای ایده مهم است. خیلیها به اشتباه فکر میکنند ایده ثروتساز باید یک ایدهی خاص باشد، اما واقعیت این است که هر ایده، اجرایی خاص میخواهد تا تبدیل به یک ایده ثروتساز شود. سادهترین ایدهها با اجرایی متفاوت، ثروتساز میشوند و خاصترین افکار با اجرایی بد شکست میخورند. پس من هم اگر میخواهم یک ایده ثروتساز پیدا کنم، بهتر است به این موضوع توجه کنم که چه ایدهای را میتوانم خوب اجرا کنم؟ چه کاری را میتوانم بسیار بهتر از دیگران انجام دهم، این دقیقا همان ایدهای است که من را ثروتمند میکند. برای اینکه بفهمیم چه ایدهای را میتوانیم خوب اجرا کنیم، باید لیستی از ایدههایی که فکر میکنیم میتوانیم به خوبی اجرا کنیم، تهیه کنیم.
۵ سوالی که میتوانید با آنها ایده ثروتساز خود را پیدا کنید!
برای اینکه بفهمیم دقیقا چگونه میتوانیم ایده ثروتساز خود را پیدا کنیم، کافیست چند دقیقه زمان بگذاریم و به ۵ سوال زیر پاسخ دهیم. سعی کنید برای هر سوال چند دقیقه زمان بگذارید. مطمئن باشید این ۵ سوال میتوانند دریچههای جدیدی را در یافتن یک ایده ثروت ساز به روی شما باز کند.
برای اینکه بفهمیم دقیقا چگونه میتوانیم ایده ثروتساز خود را پیدا کنیم، کافیست چند دقیقه زمان بگذاریم و به ۵ سوال زیر پاسخ دهیم. سعی کنید برای هر سوال چند دقیقه زمان بگذارید. مطمئن باشید این ۵ سوال میتوانند دریچههای جدیدی را در یافتن یک ایده ثروتساز به روی شما باز کند.
- من در گذشته چه کارهایی را به خوبی انجام دادهام؟
- من در گذشته به واسطه انجام چه کارهایی توسط اطرافیانم مورد تحسین قرار گرفتهام؟
- تفریح من انجام دادن چه کاری است؟
- انجام دادن چه کاری برای من ساده است؟
- اگر جای صاحب چه کسب و کاری باشم میتوانم کار او را بهتر انجام دهم؟
پس از فکر کردن و پاسخ دادن به سوالات بالا میتوانید به ایده ثروتساز مخصوص خودتان بسیار نزدیک شوید. وقتی که به سوالات بالا پاسخ دهیم، ذهن فعال میشود و ایده عالی ما پس از مدتی پیدا خواهد شد. سعی کنید سوالات را در یک دفترچه یا گوشی همراه خود یادداشت کنید. سپس در روزهای آینده ایدههایی را که به ذهنتان میرسند زیر این سوالات اضافه کنید. خواهید دید بعد از مدتی دفترچهای از ایدههای مختلف دارید که هر یک میتوانند تفکری ثروتساز باشند. حالا کافیست از بین اینها یک ایده را انتخاب و آن را به بهترین شکل اجرا کنیم.
باورهایی که باعث می شوند که نتوانید ایدهی ثروتساز خود را پیدا کنید.
در بسیاری از مواقع، ما تاثیر افکار منفی و ضعیف روزمره را بر زندگی و اهداف خود نادیده میگیریم. گاهی آنقدر این تفکرات و جملات ناخوشایند را در ذهن خود مرور میکنیم که پس از مدتی افکار منفی تبدیل به واقعیت میشوند. این افکار در تمامی بخشهای زندگی ما نفوذ میکنند که یکی از این بخشها پیدا کردن ایدهی ثروتساز است. برای آشنایی هرچه بیشتر شما با این تفکرات آسیبزننده، چندین مورد از آنها را در ادامه معرفی میکنیم. این افکار غلط را به خاطر بسپارید و از آنها دوری کنید.
- درآمدم برای پسانداز کافی نیست: شاید پس از پرداخت قبضها و خرید مایحتاج خانه مبلغ چندانی ته حسابتان باقی نماند؛ اما قبل از اینکه این مبلغ کم را در ذهن خود تبدیل به یک فاجعهی مالی کنید، به خاطر داشته باشید که حتی پسانداز کردن کمترین مبالغ میتواند در آینده برایتان نجاتدهنده باشد.
- پول داشتن فقط دردسر است: بسیاری از افراد بر این باور اشتباه پایبند هستند که پول باعث دردسر است. اما استیو سیبولد (Steve Siebold) نویسندهی کتاب «ثروتمندان چگونه فکر میکنند؟»، معتقد است که پول مشکلات را حل میکند. به عقیدهی او، افراد متوسط جامعه با این افکار که ثروتمندان فریبکار یا خوششانس هستند، شستوشوی مغزی شدهاند. درست است که نمیتوان با پول شادمانی را خریداری کرد، اما میتوان با آن زندگی را سادهتر و لذتبخشتر کرد.
- این روزها پولدار شدن سخت است: اینکه وضعیت مالی فعلی خود را متاثر از شرایط بیرونی ببینید و نقش خود را در ایجاد این شرایط انکار کنید، باعث محدودیت ذهنی شما خواهد شد. مادامی که فکر میکنید پولدار نمیشوید، به پول نخواهید رسید. با اینکه فکر کردن مطلق به پولدار شدن هم میتواند مشکلساز باشد، اما به خاطر داشته باشید که این کار نیازمند واقعبینی و اقدام هوشمندانه است.
- هیچوقت نمیتوانم قسطهایم را بپردازم: اگر قسطها و قرضهای بسیاری برای پرداختن دارید، پیشدستی کنید و پیش از رسیدن زمان پرداخت به جمعآوری پول بپردازید. با این تفکر که هرگز از پس پرداخت آنها بر نمیآیید، واقعا در پرداخت آنها عاجز خواهید شد.
- هیچوقت از سرمایهگذاری سر در نمیآورم: سرمایهگذاری دارای ابعاد گوناگونی است که باعث میشود امری پیچیده به نظر برسد. بسیاری از افراد در اولین برخورد با این پیچیدگی خسته و کلافه میشوند و تصور میکنند که هرگز از آن سر در نخواهند آورد. با این وجود، همه میتوانند با یادگیری اصول اولیهی سرمایهگذاری بر این ترس کاذب غلبه کنند و پولی را که با طرز تفکر اشتباه از دست دادهاند، مجددا به دست آورند. سرمایهگذاری بهترین راه برای به کار انداختن سرمایه و افزایش آن است.
- هرگز بهاندازهی فلانی پول در نمیآورم: به قول مارک تواین (Mark Twain): «مقایسه مرگ لذت است». بهخصوص مقایسهی وضعیت مالی خود با دوستانتان که اشتباهترین کار ممکن است. چنین مقایسههایی باعث افسردگی، ناامیدی و حتی دلخوری میشوند و نتیجهای جز اینها در پی ندارند. پس بهجای مقایسه، اهداف مالی خودتان را طراحی کنید و برای رسیدن به آنها تلاش کنید.
- فقط میتوانم در حد رشتهی خودم پول در بیاورم: بسیاری از ما عادت کردهایم که به حرفهایترین افراد – که پول زیادی هم در نمیآوردند – در رشتهی خود نگاه کنیم و فکر کنم که نهایتا آیندهی ما نیز مثل آنها خواهد بود. این تفکر باعث آزردگی و ناامیدی ما میشود. از سوی دیگر داشتن چنین تفکر بازدارندهای ما را در وضعیت مالی فعلی نگاه میدارد و مانع کسب درآمد بیشتر میشود.
- دیگر برای پسانداز بازنشستگی دیر شده است: شاید به تازگی وارد چهل سالگی شده باشید و بهخاطر شرایط کاری خاصتان، موفق به پسانداز پول کافی برای دوران بازنشستگی نشده باشید. قطعا در چنین شرایطی ترس گریبان هر کسی را میگیرد، اما از خود بپرسید آیا درآمد دارید؟ آیا میتوانید مقداری از آن را پسانداز کنید؟ اگر جوابتان مثبت است، ترس را کنار بگذارید و به پسانداز سرمایه بپردازید.
- برای پول درآوردن باید پول داشت: این طرز فکر، کلیشهایترین تفکر منفی در بین قشر متوسط است. همین فکر باعث میشود افراد ایدههای خود را بیسرانجام رها کنند. کلیشهها معمولا بهترین بازدارندهها و بدترین مخربها هستند. هرچه سریعتر از شر این طرز فکر مسموم خلاص شوید، سریعتر میتوانید پول در بیاورید.
- علاقهای به چک کردن موجودی حسابم ندارم: اگر تمایلی به بررسی موجودی کارت بانکیتان ندارید، احتمالا همین چند روز پیش ولخرجی بسیار بدی کردهاید و میترسید با عدد کوچک حسابتان مواجه شوید. چنین تفکری برای پولدار شدن خطرناک است. هنگامی که از کارت بانکی برای خرید استفاده میکنید، باید بیشتر متوجه مخارجتان باشید.
پس از پیدا کردن ایده ثروتساز مخصوص به خود، باید آن را با چه چیزهایی سازگار کنید؟
همانطور که در بخش ویژگیهای ایده ثروتساز اشاره کردیم، قابلیت اجرا و پیادهسازی ایده، از مهمترین ویژگیهای چنین طرز فکری است. تفکری که به عمل تبدیل نشود در حد یک رویا باقی میماند و خیلی زود به خاطرات میپیوندد. برای پیادهسازی افکار، ابتدا باید آنها را با شرایط حاکم بر محیط سازگار کرد. شرایطی که در ادامه نام میبریم، برخی از مهمترین مواردی هستند که باید پیش از پیادهسازی ایده، مورد توجه قرار دهید:
- شرایط اجتماعی و فرهنگی: در بسیاری از موارد تفکرات و ایدههای ما با شرایط و خط قرمزهای جامعهای که در آن زندگی میکنیم همخوانی ندارد. این عدم همخوانی و هماهنگی باعث میشود نابترین و پولسازترین ایدهها با شکست مواجه شوند. پس سازگاری این دو مورد با یکدیگر از مهمترین فاکتورهایی است که باید مدنظر قرار دهید.
- شرایط اقتصادی: نظریههای پولساز تا زمانی قابلیت تولید سرمایه دارند که با وضعیت اقتصادی و جیب مخاطبین سازگاری داشته باشند. تصور کنید ایدهی شما نیاز قشر متوسط جامعه را برطرف میکند، اما هزینهای که برای ارائهی آن در نظر گرفتهاید مناسب درآمد قشر هدفتان نیست. در این حالت نظریهی شما شکست خواهد خورد.
- شرایط سیاسی: توجه به شرایط سیاسی کشور و هماهنگی آن با ایدهی شما موجب میشود تا در مسیر حرکت خود دچار مشکلات اساسی نشوید و در چارچوب قوانین محیط خود باقی بمانید.
- شرایط زیست محیطی: یکی از مواردی که زیاد از قلم میافتد توجه به شرایط زیست محیطی است. گاها ایدههایی بسیار عالی و پولساز داریم که در صورت پیادهسازی، آسیبهای جبرانناپذیری را به محیط زیست وارد میکند. ثروت سازی یعنی به دست آوردن سرمایه، پس نابودی سرمایهی عظیمی همچون محیط زیست آن هم به قیمت رسیدن به سرمایهای بسیار کوچکتر، بهمرور ایدهی شما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
مجموعه دکتر عباس رفیعی در مسیر رسیدن به اهدافتان همراه شما خواهد بود و با انواع خدمات مالی در حوزه مالی و اقتصادی شما را پشتیبانی می کند. در راهی که هستید و در مسیری که طی می کنید از دیگران کمک بخواهید اتفاقا بسیاری از افراد خوشحال خواهند شد بتوانند به شما کمک کنند، دکتر عباس رفیعی با بیش از 20 سال تجربه در این مسیر شما را یاری خواهد کرد.