اکثر انسان‌ها تمایل دارند که سطح رفاه خود را حفظ کرده و یا ارتقا دهند. این کار صرفاً با بیشتر کارکردن، امکان‌پذیر نیست؛ بلکه باید به شکل استفاده از پول، حفظ ارزش پول، مدیریت هزینه‌های زندگی و سرمایه‌گذاری هم دقت کرد. همچنین، دیدگاه ما در مورد پول، درآمد و عادت‌های رفتاری در زمینه‌های پولی و مالی، در وضعیت اقتصادی ما اهمیت فراوانی دارد. برنامه‌ریزی مالی در زندگی شخصی و شغلی، به تمام موضوعات در ارتباط با مدیریت هزینه‌ها، درآمدها و دارایی‌ها در طول مدت زندگی شخصی و شغلی می‌پردازد. موضوعاتی مانند برنامه‌ریزی مالی، سرمایه‌گذاری، بیمه، مالیات، مدیریت بحران‌ها، … نمونه‌‌هایی از مباحث برنامه‌ریزی مالی در زندگی شخصی و شغلی هستند.

در واقع برنامه‌ریزی مالی، یعنی برنامه‌ریزی برای پول. هر شرکت یا سازمانی نیاز دارد قبل از هر اقدامی، یک استراتژی مالی تهیه کند. در استراتژی مالی باید محل‌های تامین منابع (درآمد و یا چیزهای دیگر) و محل مصرف منابع (بخشی از آن می­تواند بهای تمام شده و هزینه‌های شرکت باشد و بخشی دیگر در حوزه توسعه و سرمایه‌گذاری) مشخص باشد.

واضح است که برای یک نفر سخت است که همه تخصص‌ها را باهم بیاموزد و در هر یک متخصص شود. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که مقدار کمی درباره مباحث مالی بیاموزند و در موضوعات تخصصی‌، از توصیه‌های مشاوران حرفه‌ای و متخصص استفاده نمایند. مشاوره برنامه‌ریزی مالی فرآیندی «یک به یک» است و به صورت جمعی قابل انجام نمی‌باشد. در واقع مشاور برنامه‌ریزی مالی را می‌توان متخصص مالی درمانی دانست نه متخصص سرمایه‌گذاری.

مشاور برنامه‌ریزی مالی باید در موضوعاتی همانند مالی رفتاری، روانشناسی پول، صورت‌های مالی، ارزش زمانی پول، حسابداری ذهنی، پیش نویس‌های پولی، مدیریت پورتفولیو و … متبحر باشد. ما در این مجموعه به شما کمک می­کنیم تا با طراحی نقشه‌راه، بهترین بهره­برداری را از منابع مالی خود کرده و به بهترین وجه هزینه­های خود را مدیریت کنید.