در دنیای پرشتاب امروز، استفاده از دستگاه های کارتخوان و پوز به امری ضروری برای کسب و کارها تبدیل شده است. این ابزارهای کارآمد، امکان پرداخت الکترونیکی را برای مشتریان فراهم می آورند و به رونق کسب و کارها کمک شایانی می کنند. اما نکته ای که بسیاری از صاحبان کسب و کار با آن دست و پنجه نرم می کنند، مسئله مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز است.

مهم: کسب و کارهایی که درآمد سالانه آنها از طریق دستگاه کارتخوان کمتر از 35 میلیون تومان باشد، از پرداخت مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز معاف می باشند. برای محاسبه مالیات دستگاه های کارتخوان برای تمامی کسب و کارها از خدمات مالی، مالیات و مشاوره مالیاتی دکتر عباس رفیعی استفاده کنید.

مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز چیست؟

مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز، مالیاتی است که بر درآمد حاصل از تراکنش های انجام شده از طریق این دستگاه ها تعلق می گیرد. به عبارت دیگر، سازمان امور مالیاتی بخشی از سود حاصل از فروش کالا یا خدمات که به صورت الکترونیکی دریافت می شود را به عنوان مالیات دریافت می نماید.

چرا مالیات بر دستگاه های کارتخوان و پوز وضع می شود؟

دولت ها با هدف افزایش درآمدهای مالیاتی و کنترل فرار مالیاتی، اقدام به وضع مالیات بر فعالیت های اقتصادی مختلف می نمایند. مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز نیز در راستای همین هدف و برای جلوگیری از کتمان درآمد اصناف و کسب و کارها وضع شده است.

چه کسانی مشمول مالیات کارتخوان می شوند؟

تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای دستگاه کارتخوان یا پوز می باشند و از طریق آن اقدام به دریافت وجه بابت فروش کالا یا خدمات می نمایند، مشمول پرداخت مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز هستند.

چه-کسانی-مشمول-مالیات-کارتخوان-و-پوز-می-شوند

روش های ثبت کارتخوان و پرداخت مالیات

برای برخورداری از معافیت های مالیاتی و جلوگیری از هر گونه مشکل احتمالی، صاحبان کسب و کار موظف هستند نسبت به ثبت کارتخوان خود در سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند. مراحل ثبت کارتخوان به شرح زیر است:

  1. مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir
  2. ورود به قسمت “ساماندهی پذیرندگان بانکی”
  3. انتخاب گزینه “الصاق به پرونده” یا “درخواست غیرفعال سازی” برای دستگاه پوز

لازم به ذکر است که پس از ثبت کارتخوان، صاحبان کسب و کار موظف هستند به صورت دوره ای (معمولا فصلی) اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

جرائم عدم ثبت کارتخوان و پرداخت مالیات

صاحبان کسب و کار که نسبت به ثبت کارتخوان خود و یا ارائه اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر اقدام ننمایند، مشمول جرائم مالیاتی خواهند شد. میزان جرائم مذکور بر اساس قانون مالیات های مستقیم تعیین می گردد.

مالیات دستگاه کارتخوان سیار

مالیات دستگاه کارتخوان سیار، مالیاتی است که بر درآمد حاصل از تراکنش های انجام شده از طریق این دستگاه ها تعلق می گیرد. به عبارت دیگر، سازمان امور مالیاتی بخشی از سود حاصل از فروش کالا یا خدمات که به صورت الکترونیکی دریافت می شود را به عنوان مالیات دریافت می نماید.

جرائم-عدم-ثبت-کارتخوان-و-پرداخت-مالیات

روش های ثبت کارتخوان سیار و پرداخت مالیات

برای برخورداری از معافیت های مالیاتی و جلوگیری از هر گونه مشکل احتمالی، صاحبان کسب و کار موظف هستند نسبت به ثبت کارتخوان سیار خود در سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند. مراحل ثبت کارتخوان سیار به شرح زیر است:

  1. مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir
  2. ورود به قسمت “ساماندهی پذیرندگان بانکی”
  3. انتخاب گزینه “الصاق به پرونده” یا “درخواست غیرفعال سازی” برای دستگاه پوز

لازم به ذکر است که پس از ثبت کارتخوان، صاحبان کسب و کار موظف هستند به صورت دوره ای (معمولا فصلی) اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و به سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

نتیجه گیری

کارشناسان و متخصصان مجرب ما در امور مالیاتی، آماده ارائه خدمات مشاوره ای به شما در خصوص کلیه امور مربوط به مالیات دستگاه های کارتخوان و پوز می باشند. با ارائه راهکارهای تخصصی و به روز، به شما کمک می کنیم تا با خیالی آسوده به فعالیت اقتصادی خود ادامه داده و از هر گونه مشکل مالیاتی جلوگیری نمایید.

[sp_easyaccordion id=”3663″]

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *